maandag 2 juni 2014

"Grote Parmir Tour door de Wakhan Corridor” deel 2

Ons volgende overnachtingsplek is Vichkoot, onderweg bezoeken we het Yamchoom fort, een van de vele forten die dit deel van de Zijderoute in de 11-12eeuw beschermden (hier moet ik maar eens meer over te weten komen). 
Het fort ligt nu op een te voet moeilijk bereikbaar plek, de erosie heeft hier heel wat werk verricht  maar is nog goed herkenbaar. De strategische plek biedt een spectaculair uitzicht over de Wakhan Corridor met aan de overzijde Afghanistan met bergen tot wel 6-duizend meter.
Nog verder bergopwaards bezoeken we de warmwaterbronnen van Bibi-Fatima. Aan een uit de bergen komende waterval komt ook een warmwaterbron uit. Het warmwater wordt in een aantal bassins opgevangen waarin lokalen en wij natuurlijk ook heerlijk te goed kunen doen. Na ruim een week geen douche gehad te hebben is het (erg) warme water een weldaat door lichaam en geest, voor de prijs hoef je het echt niet te laten, buitenlanders 10 Somoni zo’n 1,50 Euro.
De berg afdalend komen we al snel bij onze volgende overnachtingsplaats, Charshanbe’s homestay in Vichkoot. De echt Parmir huis waar een rijkgevulde tafel op ons wacht en ons de mogelijkheid biedt om de opgedane ondervoeding wat te niet te doen. 



Parmir - familiehuis
Slapen het zelfde ritueel een kamer waar we met ons vieren slapen, matrasjes worden neergelegd het bedden wordt opgemaakt een heerlijke nacht wacht ons zo hoog in het Parmirgebergte.

Geen opmerkingen: